Get FREE 5ml When You Spend RM150 OR FREE 20ml (Exclude Combo Deal) and FREE Shipping (Exclude SS) When You Spend RM230

Bagaimana memilih minyak wangi yang sesuai dengan badan kita?

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Memilih minyak wangi yang sesuai untuk badan kita boleh menjadi agak rumit, tetapi dengan beberapa tips, kita boleh menemui wangian yang sempurna yang melengkapi citarasa kita. Berikut adalah beberapa tips untuk membantu kita dalam memilih minyak wangi yang betul:

 

  1. Kita perlu faham yang terdapat pelbagai jenis minyak wangi: Minyak wangi terdiri daripada beberapa kategori yang berbeza seperti bunga, buah dan segar. Dengan mengetahui jenis-jenis kategori minyak wangi, ia boleh membantu kita dalam mencari wangian yang paling sesuai dengan pilihan anda.  Ketahui keluarga minyak wangi anda disini; https://biebonparfum.com/fragrance-families-your-perfume-guide-by-mohd-balkini-mohd/

 

  1. Uji terlebih dahulu wangian: Dengan menguji wangian yang ada di kaunter minyak wangi sebelum membelinya, kita sebenarnya sedang memilih wangian yang terbaik dan menepati citarasa kita. Kita boleh sapukan sedikit wangian ke pergelangan tangan kita atau di belakang telinga kita dan tunggu beberapa minit untuk melihat bagaimana ia bertindak balas dengan kulit.

 

  1. Beri perhatian kepada bau badan anda: Bau badan setiap orang adalah berbeza, dan ini boleh mempengaruhi cara bau minyak wangi berinteraksi dengan badan kita. Sesetengah orang mungkin mendapati bahawa wangian tertentu memberi wangian yang sedap pada badan mereka, sementara yang lain mungkin tidak begitu menyukainya.

 

  1. Dimana kita hendak menggunakan minyak wangi: Fikirkan tentang di mana kita akan memakai minyak wangi tersebut dan apa tujuan kita untuk berada ditempat itu. Sesetengah minyak wangi lebih sesuai untuk majlis rasmi, manakala yang lain lebih baik untuk ke pejabat. Ketahui wangian yang sesuai untuk ke pejabat;

 

  1. Jangan keterlaluan: Elakkan menyembur terlalu banyak minyak wangi pada badan kita. Sebaiknya semburkan minyak wangi pada tahap minimal, supaya anda tidak menganggu orang di sekeliling anda.

 

Dengan tip-tip yang diberikan ini, kita boleh mendapatkan bau yang sempurna yang menepati citarasa kita dan membuatkan anda berasa yakin dan menarik.

Di Biebon, kami menyediakan konsultan minyak wangi yang berpengalaman untuk memberi khidmat nasihat kepada anda. Sama ada, minyak wangi untuk diri sendiri, pasangan atau hadiah kepada keluarga dan sahabat. Anda boleh menghubungi konsultan Biebon di talian WhatsApp +60 19-206 6723.

Leave a Reply

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0